You are here

Aan de slag met ICT

Situering van de module

In deze module leer je cursist op een eenvoudige manier (bijv. aan de hand van installatiewizards …) een nieuw voorgeïnstalleerd digitaal toestel gebruiksklaar maken en eenvoudige problemen oplossen ('eerste hulp bij ICT-problemen'). Je leert tevens basishandelingen stellen om met het toestel vertrouwd te geraken, je maakt kennis met een verscheidenheid aan ICT-tools om eenvoudige digitale content aan te maken en je leert bestanden opslaan en ordenen.

Module-omschrijving

Een computer, een laptop, een tablet, een smartphone… In onze moderne maatschappij kan je niet meer zonder. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daardoor zie je soms door de digitale bomen het bos niet meer. In Aan de slag met ICT zetten we de eerste stappen naar een efficiënt gebruik van een computer, laptop, tablet en/of smartphone. We leggen een stevige basis om op een veilige manier de digitale wereld te betreden. We maken kennis met het officepakket 2016. Ook beveiliging komt aan bod. Er wordt uitgelegd hoe je best jouw digitale wereld organiseert, een digitale bibliotheek opbouwt. Het blijft allemaal heel basic maar uitermate nuttig en interessant. Als jij zelfzeker en zelfredzaam die digitale wereld wil ontdekken, is Aan de slag met ICT zeker een cursus voor jou.

Deze module wordt in combinatie met E-communicatie, internet en online-diensten van de opleiding Start to ICT aangeboden. De totale duur van deze twee modules bedraagt 20 lesweken.

Deze module maakt deel uit van de opleidingen

Start to ICT
ICT en administratie
ICT en sociale media
ICT in een educatieve context
ICT in een creatieve context
ICT webcontent
ICT App-ontwikkeling
ICT Besturingssystemen en netwerken
ICT Programmeren

Voorkennis

Geen voorkennis vereist