You are here

Aanvullende Algemene Vorming

aanvullende algemene vormingHeb je nog geen diploma secundair onderwijs en ben je minstens 18 jaar? Dan kan je daar in het volwassenenonderwijs werk van maken! Een volwaardig diploma secundair onderwijs behaal je door de modules Aanvullende Algemene Vorming te combineren met een beroepsgerichte opleiding.

 

Bij Encora, TKO en TNA kan je Aanvullende Algemene Vorming volgen

Duur van de opleiding

Totaal aantal lestijden Aanvullende Algemene Vorming: 780
Het geadviseerd traject van deze opleiding duurt 2 jaar.

beroepsgerichte opleidingen

De opleiding Aanvullende Algemene Vorming kan in combinatie met een beroepsgerichte opleiding een diploma secundair onderwijs opleveren.
Wij bieden volgende beroepsgerichte opleidingen aan:

Bij Encora, TKO en TNA kan je Aanvullende Algemene Vorming volgen.

Modulair systeem

De opleiding is modulair gestructureerd. Dit modulaire systeem biedt je de vrijheid om de opleiding op eigen maat en tempo te kunnen afwerken. Binnen bepaalde grenzen kan je zelf je studieritme en studiepakket bepalen en aldus op een meer flexibele manier een diploma behalen.

Studiebewijzen

Elke module die je volgt, wordt gespreid geëvalueerd en beoordeeld. Dat betekent dat je geen examens aflegt. Je werkt doorheen de modules aan verschillende taken, opdrachten en toetsen. Voor elke module waarvoor je slaagt, ontvang je een attest. Alle attesten samen geven recht op het certificaat Aanvullende Algemene Vorming. Wanneer je de beroepsgerichte opleiding afrondt of hebt afgerond, ontvang je een diploma secundair onderwijs.

INFORMATIE

Voor specifieke vragen kan je terecht bij de directie.