You are here

Besturingssystemen en netwerken

Computer- en besturingssystemen

Diplomagerichte Opleiding ICT besturingssystemen en netwerken

Computers liggen je wel, en IT zegt je wel iets, maar je wil meer kennis, je mist nog wat ervaring of je hebt nog niet het juiste diploma? Je voelt er wel iets voor om besturingssystemen, servers en netwerken te installeren en te onderhouden en je ziet jezelf wel als ICT-medewerker, Netwerkbeheerder of Technicus pc en kantoormateriaal?

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken is gericht op de doorsnee ICT-gebruiker die voor zijn werk, studies of gewoon uit interesse,zijn technische ICT-vaardigheden wil uitbreiden en zelfstandig besturings- en andere software wil kunnen installeren, software- en hardware-problemen wil kunnen oplossen en netwerken wil kunnen opzetten en onderhouden.

 

diplomagerichte opleiding

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat ICT besturingssystemen en netwerken. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs ICT besturingssystemen en netwerken.

Aanbod schooljaar 2019-2020

Module Lesplaats Lesmoment   Kostprijs*
PC initiatie & internet, e-communicatie en online diensten ANTW DO-VM 18.09 - 04.03 € 120 + € 12
PC initiatie & internet, e-communicatie en online diensten ANTW DO-AV 18.09 - 04.03 € 120 + € 12
PC installatie en configuratie BERCH MA-AV 16.09 - 20.01 € 90 + € 9
Eenvoudige hard- en software problemen BERCH WO-AV 16.09 - 20.01 € 90 + € 9
Eenvoudige netwerken BERCH MA-NM  16.09 - 20.01 € 90 + € 9
ICT veiligheid BERCH MA-AV 27.01 - 01.06 € 90 + € 9
Complexe hard- en softwareproblemen BERCH WO-AV 29.01 - 03.06 € 90 + € 9
Complexe netwerken BERCH MA-NM  27.01 - 01.06 € 90 + € 9

* Kostprijs = inschrijvingsgeld + cursusmateriaal (uitgezonderd handboek)

HET LESSENPAKKET

De volledige opleiding bestaat uit 9 modules. In de eerste modules verwerf je enkele basishandelingen en leer je communiceren met behulp van ICT. Vervolgens leer je hoe je een besturingssysteem en hard- en software installeert, hoe je bestanden op een optimale manier beheert en hoe je je eigen ICT-gegevens beveiligt. Tenslotte leer je eenvoudige en moeilijke(re) problemen op te lossen. Je installeert, configureert en beveiligt zelf een netwerk.

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken behoort tot het studiegebied informatie- en communicatietechnologie.

Indien je over voldoende voorkennis beschikt kan je voor drie van onderstaande modules een vrijstellingsexamen doen: "Aan de slag met ICT", "E-Communicatie, internet en online diensten" en "Bestanden offline en online organiseren en beheren".

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken is gericht op tot de doorsnee ICT-gebruiker die, voor zijn werk, studies of gewoon uit interesse, zijn technische ICT-vaardigheden wil uitbreiden en zelfstandig besturings- en andere software wil kunnen installeren, software- en hardware-problemen wil kunnen oplossen en netwerken wil kunnen opzetten en onderhouden.

ICT Besturingssystemen en netwerken

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken is een opstap naar de beroepsopleidingen in bijv. het studiegebied Mechanica-elektriciteit (computeroperator, netwerktechnicus …) of in het hoger (beroeps-)onderwijs.

LESUREN

  • ANTW: vm: 8.45 tot 12.05 u. | nm: 13.45 tot 17.05 u. | av: 18.30 tot 21.50 u.
  • BERCH: vm: 9 tot 12.15 u. | nm: 13.15 tot 16.30 u. | av: 18.45 tot 22 u.

LESLOCATIE

  • ANTW: Sudermanstraat 5, 2000 Antwerpen
  • BERCH: Potvlietlaan 2A, 2600 Berchem

PRIJS

Het te betalen bedrag staat vermeld bij het cursusaanbod. Dit bedrag is samengesteld uit het inschrijvingsgeld, bepaald door de Vlaamse overheid, én het cursusmateriaal per module. Let op! Handboeken zijn niet inbegrepen.

Onder bepaalde voorwaarden betaal je minder voor je cursus. Zo’n korting krijg je alleen op het inschrijvingsgeld, niet op het aan te schaffen cursusmateriaal.

INSCHRIJVEN

Inschrijven gebeurt op de lesplaats zelf. Hier vind je meer informatie betrefffende inschrijvingsdagen en -uren.

INFORMATIE

Voor specifieke vragen kan je terecht bij de adjunct.