You are here

Creatief met afbeeldingen

Creatief met afbeeldingen: eenvoudige bewerkingen

  • Situering van de module

In deze module verwerf je een brede waaier aan vaardigheden om eenvoudige bewerkingen uit te voeren op afbeeldingen met het oog op publicatie.

  • Module-omschrijving

In de module creatief met afbeeldingen leer je een aantal vaardigheden om bewerkingen uit te voeren op afbeeldingen met behulp van het programma Photoshop. Zo leer je o.a. hoe je een deel uit een afbeelding kan uitsnijden, hoe je een foto kan rechttrekken en hoe je randen kan toevoegen aan een foto. Veel bewerkingen beginnen met het maken van selecties. Hiermee kan je dan onderdelen van een foto transformeren (vergroten, verkleinen, roteren, schuintrekken, enz …), vullen met een kleur, kopiëren naar een andere afbeelding, omlijnen, … Door tekst toe te voegen aan een foto kan je jouw eigen wenskaarten maken. Ongewenste onderdelen op een foto zoals een vlek, rode ogen, rimpels of plekjes leer je verwijderen of verzachten. Dankzij het gebruik van lagen kan je verschillende onderdelen van foto’s samenvoegen tot leuke composities.

  • Deze module maakt deel uit van de opleiding:

ICT in een creatieve context

  • Voorkennis

Aan de slag met ICT &
E-communicatie, internet en online diensten &
Start to create

 

Creatief met afbeeldingen: complexe bewerkingen

  • Situering van de module

In deze module verwerf je een brede waaier aan vaardigheden om complexe bewerkingen uit te voeren op afbeeldingen met het oog op publicatie.

  • Module-omschrijving

In deze cursus leer je op je afbeeldingen verfijnde selecties maken d.m.v. snelmaskers en alfakanalen. Je leert prachtige composities maken door gebruik te maken van laagmaskers.
Wil je een professioneel uiterlijk aan je foto’s geven? D.m.v. aanpassingslagen herstel je al jouw foto’s met onvoldoende contrast en/of een slechte belichting – en dit op de volledige foto of op slechts een deel ervan. Op deze manier kan je later nog steeds wijzigingen aanbrengen. Ook kleuren verbeteren of wijzigen zal niet langer een probleem vormen. Hiermee kan je zelfs de sfeer van je foto helemaal veranderen! Een foto verscherpen of juist delen ervan vervagen, zijn vaardigheden die elke fotoliefhebber onder de knie wil krijgen! Hou je van zwart-wit of sepia of wil je net je oude grijswaarden foto’s een kleurtje geven dan leer je hier de juiste technieken om dit vakkundig uit te voeren. Tenslotte leer je je foto’s omtoveren tot artistieke werkjes door gebruik te maken van filters en laagstijlen.

  • Deze module maakt deel uit van de opleiding:

ICT in een creatieve context

  • Voorkennis

Aan de slag met ICT &
E-communicatie, internet en online diensten &
Start to create
Creatief met afbeeldingen: eenvoudige bewerkingen