You are here

Eenvoudige content aanmaken

  • Situering van de module

In deze module leer je diverse vormen van eenvoudige digitale content aanmaken (zoals teksten, cijfergegevens, tabellen, grafieken, afbeeldingen …) en er eenvoudige bewerkingen op uitvoeren.

  • Module-omschrijving

In deze module leer je eenvoudige digitale teksten, cijfergegevens, tabellen, grafieken en afbeeldingen aanmaken en bewerken.
Een brief opstellen met een mooie lay-out, met aandacht voor de juiste alinea-opmaak, marges en tabstops, een eenvoudige tabel typen en opsommingen maken met het programma MS Word, zijn na het volgen van deze module geen enkel probleem meer. Je leert gebruik maken van sjablonen, zodat je niet langer tijd hoeft te steken in de opmaak van je documenten. Lange teksten kan je in een mum van tijd schikken d.m.v. opmaakprofielen.
Soms maak je een tabel beter in een rekenblad, zoals MS Excel, zeker als je bewerkingen met cijfers wil maken. De gegevens van deze tabel kan je dan mooi visueel in een grafiek voorstellen. Ook leer je een factuur maken in een rekenblad, met behulp van eenvoudige formules en functies. Tenslotte maak je in deze module ook een adressenlijst die je leert sorteren en filteren. Omdat het oog ook wat wil, zorg je voor een mooie opmaak.

  • Deze module maakt deel uit van de opleiding:

ICT en administratie

  • Voorkennis

Aan de slag met ICT & E-communicatie, internet en online diensten