You are here

Host/hostess op een toeristische bestemming

Medewerker reisbureau/touroperatorWil jij graag toeristen verwelkomen en begeleiden op hun vakantiebestemming? Droom je ervan om als professional in het buitenland te werken? Ben jij avontuurlijk, klantgericht en communicatief? Dan is de opleiding Host(ess) op een toeristische bestemming misschien wel iets voor jou!

Als host/hostess heb je een gevarieerd takenpakket. Je staat in voor een professioneel onthaal van klanten op hun reisbestemming en geeft hen alle informatie. Praktische informatie, toeristische tips, mogelijke excursies … jij bent het visitekaartje van de touroperator. Dankzij jou kunnen reizigers genieten van een zorgeloze vakantie.

 

Duur van de opleiding

Totaal aantal lestijden: 740
Het geadviseerd traject van de opleiding duurt 1 jaar.

Diplomagerichte opleidingen

De opleiding host/hostess op een toeristische bestemming kan in combinatie met tweedekansonderwijs een diploma secundair onderwijs opleveren.
Informatie over de vestigingsplaatsen van de centra voor Tweedekansonderwijs en het aanbod vind je op www.tweedekansonderwijs.be.

Modulair systeem

De opleiding is modulair gestructureerd. Dit modulaire systeem biedt je de mogelijkheid in te schrijven en examen af te leggen enkel voor die modules die jeinteresseren of waarvoor het nuttig is je kennis te actualiseren. Binnen bepaalde grenzen kan je zelf je studieritme en studiepakket bepalen en aldus op een meer flexibele manier een diploma behalen. Welke modules je kan volgen en wat hun onderlinge samenhang is, vind je in het structuurschema.

Aanbod schooljaar 2019-2020

Module Lesplaats Lesmoment  Kostprijs*
Inleiding in de toeristische sector Berchem DO-AV 12.09 - 21.11 € 60 + € 6
Voorbereiding Frans Berchem VR-NM 13.09 - 10.01 € 120 + € 12
Toer. comm. in een 1ste vreemde taal - Frans Berchem DI-AV 14.01 - 12.05 € 90 + € 9
Zakelijk Nederlands Berchem DO-AV 16.01 - 14.05 € 90 + € 9
Toer. comm. in een 2de vreemde taal - Engels Berchem VR-NM 17.01 - 15.05 € 90 + € 9
Onthaal en info op een toeristische bestemming Berchem MA-AV 17.02 - 11.05 € 60 + € 6
Informatie en verkoop op een toeristische bestemming Berchem DO-NM 20.02 - 14.05 € 60 + € 6
Administratieve organisatie op een toeristische bestemming Berchem VR-VM 21.02 - 15.05 € 60 + € 6

* Kostprijs = inschrijvingsgeld + cursusmateriaal (handboek uitgezonderd )

LESUREN

  • Voormiddagcursus: van 8.45 tot 12.15 u.
  • Namiddagcursus: van 13 tot 16.30 u.
  • Avondcursus: van 18.30 tot 22 u.

LESLOCATIE

Berchem: Potvlietlaan 2A, 2600 Berchem

PRIJS

Het te betalen bedrag staat vermeld bij het cursusaanbod. Dit bedrag is samengesteld uit het inschrijvingsgeld, bepaald door de Vlaamse overheid, én het cursusmateriaal per module. Let op! Handboeken zijn niet inbegrepen.

Onder bepaalde voorwaarden betaal je minder voor je cursus. Zo’n korting krijg je alleen op het inschrijvingsgeld, niet op wat je betaalt voor het aan te schaffen cursusmateriaal.

Inschrijven

Nieuwe cursisten kunnen zich inschrijven na een intakegesprek. Hiervoor maak je op voorhand een afspraak met de adjunct.
Oud-cursisten kunnen zich inschrijven in de week voor de start van elke module, tijdens de openingsuren van het secretariaat te Berchem.

INFORMATIE

Voor specifieke vragen kan je terecht bij de directie.