U bent hier

LBC SOLIDAIR 2018-2019

LBC SOLIDAIR 2018-2019

LBC Solidair brengt stevig bedrag van € 3000 op.

Het voorbije schooljaar steunden CVO LBC Antwerpen en CVO LBC Berchem-Brasschaat samen drie projecten om de kansen van medemensen op onderwijs en vorming te vergroten:

  • De Sociale school te Lubumbashi (Congo): hier worden kaderleden en militanten van sociale bewegingen, NGO’s en organisaties voor de verdediging van de mensenrechten opgeleid en gevormd. Ook biedt men er tweedekansonderwijs aan volwassenen aan.
  • Kebene: een kleinschalig project dat straat- en weeskinderen opvangt in Kenia en hen onderwijs en een thuis verschaft.
  • Coop-Africa: een Nederlandse stichting die scholieren, gezondheidsvrijwilligers, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda met fietsen ondersteunt om op die wijze toegang te krijgen tot basisbehoeften en – diensten als onderwijs e.a.

Op donderdag 13 juni om 19 uur ontvangen de drie organisaties elk een cheque ter waarde van € 1000 waarmee LBC Solidair hun werking ondersteunt. Omdat solidariteit bij LBC Onderwijs niet enkel bij woorden blijft! Veel dank aan iedereen die mee heeft gewerkt aan alle acties het voorbije schooljaar.