You are here

Tweedekansonderwijs


CVO Tweedekansonderwijs
biedt volwassenen de mogelijkheid hun middelbare school af te werken en dus een diploma secundair onderwijs te behalen. TKO kadert in het levenslang en levensbreed leren. Doel is het ‘definitief kansen keren’ van laaggeschoolde volwassenen.

Om zo veel mogelijk diplomeerbare opleidingen aan te kunnen bieden, werkt TKO samen met centra voor volwassenenonderwijs. Tweedekansonderwijs biedt de algemene vorming TSO3 aan in dag- en avondonderwijs. De specifieke technische opleiding volg je bij een van de partnerscholen, een centrum voor volwassenenonderwijs. LBC-NVK volwassenenonderwijs Antwerpen werkt samen met TKO voor de opleidingen “Medewerker reisbureau/touroperator”, "Toeristisch receptionist", “Boekhoudkundig bediende” en "polyvalent verkoper".

Het diploma secundair onderwijs is in het volwassenenonderwijs een optelsom van 2 certificaten:


certificaat
technische opleiding
behaald aan een CVO

+

certificaat

algemene vorming
behaald bij TKO

=

diploma secundair onderwijs


Meer informatie over de vestigingsplaatsen van de centra voor Tweedekansonderwijs en de diplomeerbare opleidingen vind je op www.tweedekansonderwijs.be.

Hier vind je meer informatie over onze opleidingen boekhoudkundig bediende, medewerker reisbureau/touroperator en toeristisch receptionist en polyvalent verkoper.