U bent hier

Word

word 1

  • Module-omschrijving

Om vlot in de basisopleiding van Word te kunnen stappen, is een goede klavierkennis handig. Ook moet je weten hoe je een bestand kan openen, opslaan en sluiten. Je moet ook begrippen kennen zoals klikken, slepen, dubbelklikken, werkbalken, muispointer en cursor. Als je de basisopleiding van Word beëindigd hebt, ben je in staat een zeer fraaie tekst af te leveren, een tekst met een mooie lay-out, eventueel zelfs met een tabel in. Je kunt titels accentueren door een speciaal lettertype te gebruiken, een kader rond de titel of een rand onder de titel te plaatsen. Je kunt tekst uitlijnen, laten inspringen. Je kunt tekstblokken kopiëren of verplaatsen. Je kunt een mooie opsomming maken, je kan marges instellen, enz. Maar het belangrijkste is dat je een inzicht krijgt in de werkwijze, de structuur van Word. Daardoor kan je ook snel verbeteringen aanbrengen omdat je Word begrijpt.

  • Voorkennis

Initiatie in de computer

Word 2

  • Module-omschrijving

In het tweede deel van Word leren we opmaak automatiseren d.m.v. opmaakprofielen en sjablonen. Bij gebruik van opmaakprofielen voor titels kunnen we deze titels in onze documenten van een nummering voorzien en een inhoudsopgave maken. We kunnen onze teksten verfraaien door hem in kolommen te zetten en er figuren en tabellen in te voegen. Verwijzingen zoals voetnoten en indexen gaan we evenmin uit de weg. Dan zien we nog hoe we met een adressenbestand een mailing kunnen maken. Tenslotte spelen we met onze knoppen- en menubalken om ons scherm een persoonlijk tintje te geven. Als er na dit alles nog tijd over is gaan we lange documenten te lijf met behulp van hoofd- en subdocumenten.

  • Voorkennis

Word 1

Word 3

  • Module-omschrijving

… Professionele Praktijk.  
Dat is de ondertitel van het handboek. Zo mogen we het ook wel noemen. Na deze cursus heeft Word zowat al zijn geheimen prijsgegeven. Soms ga je je afvragen of je nu in tekenprogramma of een databank bezig bent. De grafische omkadering van je teksten krijgt een professionele look door het polyvalente gebruik van de autovormen – dit klinkt zelfs al professioneel toch. De integratie met andere pakketten zoals Excel en Access gecombineerd met de onuitputtelijke voorraad veldcode’s maken van jou een programmeur van documenten. Uit een adressenbestand net die adressen halen die je nodig hebt en dan bovendien nog de op maat gemaakte tekstinhoud meegeven. Een werk van seconden als je de weg weet. Formulieren ontwerpen die door de grootste computerleek kunnen worden ingevuld omdat jij ze zodanig waterdicht maakte met de juiste veldcodes en de duidelijke onderrichtingen.

  • Voorkennis

Word 2

aanbod

Je kan het volledig aanbod van Informatica toepassingssoftware hier bekijken.