U bent hier

LBC solidair

LBC solidair

LBC Solidair brengt dit jaar een bedrag van € 3000 op.

Veel dank aan iedereen die dit schooljaar heeft meegewerkt aan de acties.

Dit jaar gaat de opbrengst van de LBC-solidair-acties naar 2 mooie initiatieven die zich inzetten om het leven van wie het moeilijk heeft te ondersteunen.

  • vzw FINADO. Ex-collega Guido Callaerts van LBC Antwerpen is één van de drijvende krachten achter dit project. In Haïti, Ethiopië en Vietnam wordt er met een plaatselijke erkende partnerorganisatie gewerkt om de levensomstandigheden van extreem arme gezinnen te helpen verbeteren door het oprichten van duurzame projecten. Zo worden ziektes bestreden door de organisatie van water- en sanitaire voorzieningen, en krijgen kansarme kinderen toegang tot onderwijs door het opzetten van school- en voedingsprojecten. Er wordt aan sensibilisering gedaan en er wordt actief bijgedragen aan de “Sustainable Development Goals” van de Verenigde Naties.

  • METADRASI. De schoonzoon van adjunct-directeur Marcia Coertjens (LBC Antwerpen) zet zich samen met vele anderen in voor de verbetering van het lot van vluchtelingen in Griekenland. Daarbij worden educatieve programma’s opgezet, taalgidsen geschreven, taallessen en bijlessen gegeven om vluchtelingen en migranten beter onderwijs te bieden en hen te integreren. Daarnaast zorgt Metadrasi voor tolken die vitale communicatie kunnen voeren met de vluchtelingen, biedt het een goed opvangnet aan alleenreizende kinderen, en wordt er gezorgd voor bescherming en rechtsbijstand van andere kwetsbare groepen zoals asielzoekers en slachtoffers van martelingen.