U bent hier

Nieuwe opleiding

Besturingssystemen en netwerken

Nieuwe diplomagerichte opleiding: Besturingssystemen en netwerken

<--break->Computers liggen je wel, en IT zegt je wel iets, maar je wil meer kennis, je mist nog wat ervaring of je hebt nog niet het juiste diploma?
Je voelt er wel iets voor om besturingssystemen, servers en netwerken te installeren en te onderhouden en je ziet jezelf wel als
ICT-medewerker,Netwerkbeheerder of Technicus pc en kantoormateriaal?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat ICT besturingssystemen en netwerken. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs ICT besturingssystemen en netwerken.

WAAR EN WANNEER?

Practische info vind je hier

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 9 modules waarin je eerst enkele basishandelingen verwerft en leert communiceren met behulp van ICT. Vervolgens leer je hoe je een besturingssysteem en hard- en software installeert, hoe je bestanden op een optimale manier beheert en hoe je je eigen ICT-gegevens beveiligt. Ten slotte leer je eenvoudige en moeilijke(re) problemen op te lossen. Je installeert, configureert en beveiligt zelf een netwerk.

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken behoort tot het studiegebied informatie- en communicatietechnologie.

Indien je over voldoende voorkennis beschikt kan je voor drie van onderstaande modules een vrijstellingsexamen doen: "Aan de slag met ICT", "E-Communicatie, internet en online diensten" en "Bestanden offline en online organiseren en beheren".

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken richt tot de doorsnee ICT-gebruiker die, in functie van het werk, de studies en/of de persoonlijke levenssfeer, zijn technische ICT-vaardigheden wil uitbreiden en zelfstandig besturings- en andere software wil kunnen installeren, software- en hardware-problemen oplossen en netwerken opzetten en onderhouden.

ICT Besturingssystemen en netwerken

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken kan tevens als een opstap beschouwd worden voor de beroepsopleidingen in bijv. het studiegebied Mechanica-elektriciteit (computeroperator, netwerktechnicus …) of in het hoger (beroeps-)onderwijs.